ZA PRSTE POLIZATI: Poklanjamo recept za pileća prsa s medom i limunom

Ovo jednostavno jelo za 4 osobe gotovo je za samo pola sata

  • Gastro

  • 04. Apr. 2018  04. Apr. 2018

  • 0

Sastojci

4 komada pilećih prsa s kožicom

1 limun

1,5 kašike meda

1 kašikica timijana

biber

ulje

soli po potrebi

Priprema

Pileća prsa nasolite, popaprite, položite u vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, pospite timijanom i prekrijte kriškama limuna.

Od ostatka limuna napravite umak – pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu.

Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180 °C i ispecite do kraja.

Posluživanje

Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom i sezonskom salatom.

(SB / Coolinarka)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...