JEDI ZDRAVO, JEDI DOBRO: Napravite hladnu salatu od puretine i tunjevine

Naš današnji recept može poslužiti kao samostalno jelo, prilog ili kao hladno predjelo

  • Gastro

  • 16. Apr. 2018  

  • 0

Potrebno:

 

250 g tjestenine

250 g čistog purećeg mesa

150 g tunjevine

1 crvena paprika

1 zelena paprika

10 zelenih očišćenih maslina

3 veća kisela krastavca

150 g kukuruza šećerca

170 g majoneze

100 g punomasnog kiselog vrhnja

½ limuna

žličica soli

žličica senfa

žličica mljevenog češnjaka

1 kokošja kocka za juhu

prstohvat papra

 

Priprema:

 

U slanoj vodi skuhati tjesteninu i staviti da se hladi.

 

U kipuću vodu staviti kokošju kocku i puretinu. Kuhati oko 15 minuta, te ohladiti.

Puretinu, papriku, masline i krastavce nasjeckati na sitne kockice te zajedno sa tunjevinom, kukuruzom i tjesteninom staviti u veliku zdjelu.

 

Začiniti sastojke u zdjeli sa solju, češnjakom, limunovim sokom i paprom te sve dobro izmješati. U zdjelu dodati senf, vrhnje i majonezu te ponovno sve dobro izmješati te ostaviti u hladnjak da se dobro rashladi.

Jelo se poslužuje rashlađeno. Može se poslužiti kao samostalno jelo, kao prilog ili kao hladno predjelo.

 

Dobar tek!

 

 

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...