SUD ODBIO STRABAG: Pelješki most može se početi graditi

Ugovor za gradnju Pelješkog mosta potpisan je u ponedjeljak, a ovakva odluka Suda spriječila je odgodu gradnje koja bi mogla potrajati i do dvije godine

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2018  26. Apr. 2018

Zagrebački Upravni sud odbio je zahtjev Strabaga za privremenu zabranu gradnje Pelješkog mosta. Time je uklonjena i zadnja moguća prepreka za početak gradnje mosta ''koji će spojiti Hrvatsku''.

"Državna komisija zaprimila je dana 26. travnja 2018. godine Rješenje Upravnog suda u Zagrebu, kojim je o prijedlogu tužitelja STRABAG AG, Republika Austrija za odgodnim učinkom tužbe u odnosu na izvršenje Odluke o odabiru, odnosno za izdavanje privremene mjere, u sporu protiv tuženika Državne komisije, odlučeno je da se odbija prijedlog tužitelja za odgodnim učinkom tužbe i da se odbija prijedlog tužitelja za izdavanje privremene mjere", stoji u saopštenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Strabag je Upravnom sudu podnio tužbu i zatražio privremenu mjeru nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) odbila njegovu žalbu na odluku Hrvatskih cesta da posao gradnje Pelješkog mosta povjere kineskom konzorciju predvođenom kompanijom China Road and Bridge Corporation.

Ugovor za gradnju Pelješkog mosta potpisan je u ponedjeljak, a ovakva odluka Suda spriječila je odgodu gradnje koja je mogla potrajati i do dvije godine.

(Index/SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...