GLAS RAZUMA IZ VUČIĆEVE MAHALE: „Ljudi, neću da mrzim, slušaću Olivera i Magazin, a ne Šešelja, Kolindu i Vulina"!

Stav Aleksandra Krunića, novinara iz Beograda, prenosimo u integralnoj verziji

  • Mini market

  • 27. Apr. 2018  27. Apr. 2018

Da li su i vama problem Hrvati ili infostan, pare za more, zagušljiv gradski prevoz...

Rođen sam poslednje godine 80-ih, pa o tome šta je krenulo po zlu tih crnih 90-ih mogu samo da slušam priče, i da verujem u njih ili ne. Ali njima, na sreću, nisam zadojen, pa sam neko kome je svejedno da li je neko Hrvat, Musliman ili Srbin, već me uvek pre zanima da li je čovek ili ne.

No, kako sam rođen na Balkanu, bio sam primoran da slušam o nama i njima, i da figure koje su govorile o nama i njima decenijama kroje moju sudbinu. Ili da barem misle da kroje. Jer, ako bude pameti i razuma, neće više uspeti niko da stvara tenziju u, pre svega siromašnom regionu, pa da umesto "preniskih" plata, kako danas reče ambasador drage nam Amerike, pričamo o gaženju zastava i buđenju duhova koji su nas doveli do "preniskih" plata.

Jer, moj problem ne može biti ni Hrvat, ni Hrvatska. Ni to što slave, ni to što izjavljuju. Ja ću njihovu granicu preći kad god poželim da ponovo odem u Dubrovnik (mada posle Gejm of trons transformacije čujem da i nije najbolje mesto za "pobeći"), da ponovo posetim Split jer sam jedini put kad sam bio u ovom gradu kao pod pratnjom išao do kruzera koji nas je vodio do Italije, i sve to pod "visokim" rizikom. Zašto? Ni tada mi nije bilo jasno. Sada još manje.

Moj problem može biti samo 178. porodica ovog meseca koju izbacuju na ulicu jer nije imala ni za hleb, a kamoli za račune i komunalije koji pune gradske i državne kase. One iste koje isplaćuju one koji gaze zastave, gaze reči, gaze jedni druge u domu zvanom Skupština.

loading...

trenutak ...