SAOPĆENJE TUŽILAŠTVA BiH O HAPŠENJIMA: "Provedena akcija rezultat je dugotrajne i temeljite istrage..."

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA uz potporu MUP-a USK-a i Kantona 10, na području USK-a i drugih gradova, lišili su slobode Atifa Dudakovića, nekadašnjeg zapovjednika 5. korpusa Armije R BiH, te još 11 dužnosnika i pripadnika 5. korpusa Armije R BiH.

  • Vijesti

  • 27. Apr. 2018  27. Apr. 2018

Lišeni su slobode nekadašnjih zapovjednici i pripadnici 5. korpusa Armije R BiH koji su osumnjičeni za ratne zločine tijekom 1994. i 1995. godine. Vrše se pretresi na 17 lokacija.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za kaznena djela zločina protiv čovječnosti, a osumnjičeni Dudaković i za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Provedena akcija rezultat je dugotrajne i temeljite istrage Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, tijekom koje je saslušano više stotina svjedoka i prikupljeno nekoliko stotina dokaznih materijala, uključujući arhivske dokumente, video-snimke, kao i dokazne materijale vezane za ekshumacije i identifikacije ubijenih osoba.

Ratni zločini koji su predmet istrage, odnose se na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti, s područja zapadnokrajiških općina, tijekom 1995. godine, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionanosti, pripadnika AP Zapadna Bosna, tijekom 1994. godine.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, na dalje postupanje, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA/SB)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...