DODIK O HAPŠENJU DUDAKOVIĆA: "Zakašnjelo hapšenje sa neizvjesnim sudskim epilogom"

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je Srni da hapšenje Atifa Dudakovića, "ratnog komandanta takozvane Armije RBiH, s aspekta prava nije zakasnjelo, jer ratni zločin ne zastarijeva, ali je zakašnjelo s aspekta pravde"

  • Politika

  • 27. Apr. 2018  27. Apr. 2018

"Potomci žrtava Dudakovićevog zločina pravdu čekaju više od 20 godina. U međuvremenu su mnogi umrli, kao što je umrlo na desetine svjedoka njegovih brutalnih zločina. Prošlo je čak i 12 godina otkako sam zajedno sa tadašnjim predjsednikom Republike Srpske podnio prijavu za ratni zločin protiv Atifa Dudakovića, čije su naredbe za vršenje zločina snimljene kamerom", rekao je Dodik Srni na pitanje da prokomentariše današnje hapšenje Dudakovića.

Podsjetivši da je Tužilaštvu BiH trebalo 12 godina da na video-snimku identifikuje Atifa Dudakovića, predsjednik Srpske je rekao da zato misli da je njegovo hapšenje, kao i hapšenje ostalih iz te grupe, farsa i uspostaljvanje vještačkog balansa u procesuiranju ratnih zločina.

"Da je ovo hapšenje uslijedilo neposredno nakon što su u javnosti prikazani snimci na kojima se jasno vidi kako Dudaković izdaje naređenje za zločine, vjerovao bih u dobre namjere pravosuđa BiH. Ovako, mislim da je u pitanju zakasnjelo hapšenje sa neizvjesnim sudskim epilogom", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

trenutak ...