ROŠTILJ NE MOŽE BEZ ĆEVAPA, ALI DAJTE ŠANSU I RIBI: Donosimo recept za mariniranu morsku ribu s gradela

Prvomajski roštilj ne ide bez kobasica, ćevapčića, pljeskavica, piletine s grila, no ukoliko ste gurman i preferirate vino umjesto piva, onda rubrika Gastro portala „Slobodna Bosna“ ima recept upravo za vas

  • Gastro

  • 01. Maj 2018  

  • 0

Sastojci

1 kg plave ribe (srdele, skuše ili tune)

1 vezica peršina

ružmarin

maslinovo ulje za mariniranje i pečenje

1 žlica soli

1 žlica Vegete

Priprema

Ribe očistite, operite i dobro posušite. Vegetu i sol izmiješajte pa tom mješavinim pospite ribe iznutra i izvana.

U trbušnu šupljinu većih riba stavite grančice peršina, ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim uljem i pokrijte peršinovim i ružmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe ostavite neko vrijeme.

Dobro ugrijte gradele pa ribe vadite iz marinade i stavljajte ih peći. Tijekom pečenja ribe premazujte grančicom ružmarina koju uvijek umočite u ulje.

Ribe pecite sa svake strane 5 do 10 minuta, što će, naravno, ovisiti o njihovoj veličini i težini.

Posluživanje

Uz tako pripremljene ribe, već prema mogućnostima, možete poslužiti razne svježe salate ili kuhano povrće kao što su blitva, krumpir i slično.

Savjet

Veće ribe možete po sredini zarezati oštrim nožem kako bi se prije ispekle, a gradele moraju biti dobro ugrijane kako se riba tijekom pečenja ne bi zalijepila.

Dobar tek i uživajte!

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...