RUČAK IZ JEDNE POSUDE: Zapečena riža s piletinom; jeftini praznik za čulo okusa

Svi volimo recepte koji ne zahtijevaju previše posuđa, vremena i pripreme...

  • Gastro

  • 03. Maj 2018  03. Maj 2018

  • 0

Zapečena riža s piletinom idealan je ručak kod pripreme kojeg jednim pečenjem i jednom posudom riješite glavno jelo i prilog odjednom.

 

Sve što vam preostaje jest pripremiti salatu i uživati u danu bez pranja hrpe suđa nakon ručka.

 

SASTOJCI (ZA 4 OSOBE):

 

4 pileća batka i karabatka 

240 g riže

1 čajna kašika masla ili 2 čajne kašike ulja

500 ml vode

2 kafene kašikice soli

2 kafene kašikice bibera

sjeckani list peršuna - količinu odredite po vlastitoj želji

 

PRIPREMA:

 

Prvo, ugrijte rernu na 200 stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslom ili uljem.

 

Istresite rižu i rasporedite po cijeloj površini posude.

 

Rižu prelijte vodom, dodajte sjeckani list peršuna, po kafenu kašikicu soli i bibera, i lagano promiješajte.

 

Piletinu začinite još po jednom kafenom kašikicom soli i bibera, i poslažite na rižu.

 

Pecite na 200 stepeni, 45-60 minuta. Poslužite uz svježu zelenu salatu.

 

Prijatno!

 

(SB/Gastro.24sata.hr)

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...