TOSKANSKA SALATA: Sjajni okusi privlačni oku

S toplim danima u misli se uvlače slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća...

  • Gastro

  • 07. Maj 2018  07. Maj 2018

  • 0

Zanimljivo je kako tijelo s toplijim vremenom prirodno traži laganije obroke.

 

S dolaskom proljeća, polako, tiho, uvlače se u misli slike šarenih, laganih obroka, punih raznog povrća i začina.

 

Ovo proljeće pun pogodak je Toskanska salata. Privlačna oku, finog okusa...

 

 

SASTOJCI:

 

1/2  kg cherry rajčica (žute i crvene)

2 paprike (žuta i crvena)

1 chabata (1 dan stara)

pola cenog luka sitno narezanog

1 češanj bijelog luka sitno narezanog

2 kafene kašikice kapara

15 crnih maslina

15 zelenih maslina

peršun ili bosiljak

maslinovo ulje

aceto balsamico

2 slana inćuna (po želji)

 

PRIPREMA:

 

U velikoj zdjeli pomiješaju se prepolovljene rajčice, na trake narezana paprika, luk, kapare, masline, peršun ili bosiljak i chabata narezana na kockice.

 

Potom se napravi preliv od maslinovog ulja, soli, aceta balsamica i bijelog luka. U to se, po želji, mogu staviti i usitnjena dva inćuna.

 

Preliv, onda, preliti po povrću i sve lagano promiješati. Ostaviti 20-30 minuta prije posluživanja da odstoji.

(SB/Gastro.24sata.hr)  

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...