NE MOŽE JEFTINIJE: Pura s ružmarinom, parmezanom i slasnim dodatkom

Pura pripremljena na ovaj način postaje sjajan prilog proljetnom roštilju, ali i grickalica koju možete poslužiti uz omiljeni umak

  • Gastro

  • 12. Maj 2018  12. Maj 2018

  • 0

Jednostavni sastojci koje zasigurno imate kod kuće, kobasice i nekoliko minuta na grillu, bit će dovoljni za pripremu novog omiljenog proljetnog priloga.

Zbog dodatka ružmarina, palenta će poprimiti sjajne arome, a puter će je učiniti kremastom iznutra.

Osim na grillu, puru možete pripremiti i u rerni ili na tavi, pa je poslužiti uz najfinija mesna i povrtna jela.

SASTOJCI:

200 g pure

malo putera

100 g parmezana

grančica ružmarina

maslinovo ulje

češanj bijelog luka narezan na listiće

dvije, tri kobasice kakve volite

PRIPREMA:

Skuhajte puru i na kraju umiješajte komadić putera, 100 g parmezana i kobasice izrezane na kolutiće.

Razlijte i poravnajte na radnu površinu, a kad se ohladi, izrežite je na pravokutnike veličine 7×10 cm.

Izgnječite malo svježeg ružmarina s maslinovim uljem pa time namažite pravokutnike od palente, po njima rasporedite listiće bijelog luka i stavite ih na grill.

Pecite pet minuta pa okrenite da se ispeče i s druge strane. Poslužite ukrašeno ružmarinom.

Dobar tek!

(SB/Gastro.24sata.hr)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...