STRAH OD OSE - UBODE GA I OSTAVI: Estradni zabavljač Edin Alađuz Kalimero prešao u OSA-u nakon razlaza sa Radončićevom TV „Alfa“

Eto najbolje ilustracije šta boravak u „Avazovom“ medijskom carstvu može napraviti od čovjeka: uđeš u njega kao „poznati imitator“, a izađeš nakon nekoliko mjeseci kao „gatara, samoproglašeni pjevač, preciznije-dvorska luda“

  • Mini market

  • 23. Maj 2018  23. Maj 2018

U višemjesečnoj kampanji koju Frahrudin Radončić, putem medija čiji je „savjetnik“, vodi protiv Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA-e), otkriven je još jedan „skandal“: „Avaz“ je otkrio da je Mehmedagić prije nekog vremena u OSA-u zaposlio Edina Alađuza Kalimera. Ko je Edin Alađuz Kalimero?

Kako je otkrio „Avazov“ Istraživački tim, riječ je o „imitatoru, rijaliti učesniku, gatari, samoproglašenom pjevaču, a preciznije-dvorskoj ludi“. „Avaz“ otkriva i da je najveća referenca Alađuza Kalimera za posao u državnoj obavještajno-sigurnosnoj službi „dugogodišnje poznanstvo s Osmicinom suprugom i folk-pjevačicom Amelom Šehović-Mehmedagić“.

Gdje je „dvorska luda“ Edin Alađuz Kalimero bio i šta je radio prije nego što ga je poznanica i estradna kolegica Amela Šehović-Mehmedagić zaposlila u OSA-u kod muža direktora Osmice?

Prema navodima „Avazovog“ tabloida „Express“ od prošle godine, Alađuz je u OSA-u stigao direktno iz „Avazovog“ tornja, odnosno Radončićeve TV „Alfa“!

„Imitator Edin Alađuz Kalimero od septembra počinje raditi na TV Alfa“, objavio je „Express“ radosnu vijest o još jednoj uspješnoj medijskoj akviziciji Fahrudina Radončića.

Nakon uglednih novinara Vlastimira Mijovića, Bakira Hadžiomerovića, Mensura Osmovića, Radončićevom pobjedničkom timu i medijskoj imperiji pridružio se i popularni imitator Kalimero.

„Express“ je napisao i da se pridošlica na TV „Alfa“ Kalimero „vrlo lako dogovorio sa rukovodstvom te TV kuće (Radončićem) i sa urednicom Selmom Mujić, i misli da će biti jedna od najgledanijih emisija na našim prostorima“.

Eto najbolje ilustracije šta boravak u „Avazovom“ medijskom carstvu može napraviti od čovjeka: uđeš u njega kao „poznati imitator“, a izađeš nakon nekoliko mjeseci kao „gatara, samoproglašeni pjevač, preciznije-dvorska luda“.

(S.B.)

loading...

trenutak ...