ISPLATI SE, A NIJE TEŠKO ZA NAPRAVITI: Recept za krempitu sa dvije kore

Krempite uvijek i svakoga podsjećaju na djetinjstvo

  • Gastro

  • 25. Maj 2018  25. Maj 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

8 jaja

30 kašika šećera

5 kašika mekog brašna

2 kašike ulja

4 pudinga od vanilije

3 kesice vanilin šećera

1 l vode

prah šećer za posipanje

 

PRIPREMA:

 

Kora:

 

1 cijelo jaje i 3 žumanca umutiti sa 5 kašika šećera.

 

Dodati polovinu brašna i kašiku ulja.

 

Pleh 22x35 pouljiti i pobrašniti, staviti papir za pečenje, sipati masu i peći koru oko 15 minuta na 200 stepeni.

 

Pečenu koru „izručiti“ na podlogu posipanu kristal šećerom.

 

Na isti način napraviti i drugu koru, ali je ostaviti u plehu.

 

Krem:

 

Skuhati sirup od 20 ravnih kašika šećera sa šoljicom vode.

 

Umutiti snijeg od 6 bjelanaca, dodajući kašiku po kašiku sirupa.

 

4 pudinga od vanilije i vanilin šećer skuhati u 1l vode.

 

U umućena bjelanca dodavati vreo puding, kašiku po kašiku.

 

Masu „izručiti“ u pleh u kojem je kora i prekriti drugom korom.

 

Ostaviti da se ohladi, a onda u frižider još nekoliko sati.

 

Za posluživanje posuti prah šećerom.

 

(SB/Domaćica.com)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...