Politika
MEKTIĆ ZAKUCAO DODIKA: "Milorad Dodik je ucjenjen čovjek koji je zbog..."
Prije 2h0
Krempite uvijek i svakoga podsjećaju na djetinjstvo
Gastro
25. Maj 2018 25. Maj 2018
0
8 jaja
30 kašika šećera
5 kašika mekog brašna
2 kašike ulja
4 pudinga od vanilije
3 kesice vanilin šećera
1 l vode
prah šećer za posipanje
Kora:
1 cijelo jaje i 3 žumanca umutiti sa 5 kašika šećera.
Dodati polovinu brašna i kašiku ulja.
Pleh 22x35 pouljiti i pobrašniti, staviti papir za pečenje, sipati masu i peći koru oko 15 minuta na 200 stepeni.
Pečenu koru „izručiti“ na podlogu posipanu kristal šećerom.
Na isti način napraviti i drugu koru, ali je ostaviti u plehu.
Krem:
Skuhati sirup od 20 ravnih kašika šećera sa šoljicom vode.
Umutiti snijeg od 6 bjelanaca, dodajući kašiku po kašiku sirupa.
4 pudinga od vanilije i vanilin šećer skuhati u 1l vode.
U umućena bjelanca dodavati vreo puding, kašiku po kašiku.
Masu „izručiti“ u pleh u kojem je kora i prekriti drugom korom.
Ostaviti da se ohladi, a onda u frižider još nekoliko sati.
Za posluživanje posuti prah šećerom.
(SB/Domaćica.com)
Politika
MEKTIĆ ZAKUCAO DODIKA: "Milorad Dodik je ucjenjen čovjek koji je zbog..."
Prije 2h0
Zdravlje
OVIH 11 SIMPTOMA UKAZUJU NA GASTRITIS: A test sa KAŠIKOM pokazat će je li bolest već uznapredovala...
Prije 2h0
Vijesti
PRIJELOMNA VIJEST: Objavljeni rezultati izlaznih anketa u Britaniji, Johnson pobjeđuje
Prije 3h0
Regija
KAKO SU U SRBIJI VIDJELI POSJETU ČEFERINA HRVATSKOJ: "Ispljuvao je Hrvate, ponizio ih je!"
Prije 3h0
Gastro
NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE, JEFTINIJE I UKUSNIJE: Danas pravimo izvrsni pečeni krompir punjen svježim krem sirom… (VIDEO)
10. Dec. 20190
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo legendarne PEKSIMETE, još ako imate domaćeg kajmaka i sira… (VIDEO)
11. Dec. 20190
Gastro
SAVRŠENA ZIMNICA: Napravite paprike sa bijelim lukom i uživajte u blagdanima
10. Dec. 20190
Gastro
SPECIJALITET SA SJEVERA AFRIKE: Napravite punjeni paradajz na ALŽIRSKI NAČIN i oduševite ukućane…. (VIDEO)
Prije 18h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.