IZETBEGOVIĆ ODLUČIO: "Džaferović kandidat SDA za Predsjedništvo BiH"

U sarajevskom hotelu Holiday uskoro bi trebala početi Konvencija SDA na kojoj će ova stranka izabrati kandidata za člana Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 26. Maj 2018  26. Maj 2018

Naručite neizvjesnosti nema. Iako će formalno pred članovima Konvencije biti imena Safeta Softića i Šefika Džaferovića, odluka je donesena mnogo ranije te će se danas samo potvrditi. Donio ju je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a nakon što su općinske organizacije birale, on je probirao i odabrao Šefika Džaferovića.

Ovaj odabir i današnje proglašenje na Konvenciji potvrdiće da je sve što se dešavalo proteklih mjeseci u SDA bio unaprijed pripremljeni scenariju za trasiranje puta Džaferoviću.

sda-konvencija

Naime, iako je SDA od svojih općinskih organizacija još prije skoro mjesec dana dobila prijedloge i utvrdila tri prvorangirana kandidata, kadrovska komisija je listu proširila jednim imenom i to onim Sebije Izetbegović supruge stranačkog predsjednika. Ona je u utrci ostala sve do momenta dok nije bilo i potpuno sigurno da je Denis Zvizdić, uprkos najvećem broju kandidatura sa terena, odustao. Ta informacija više nije niti tajna, da je razlog Zvizdićevog odustajnja upravo Sebija Izetbegović potvrdio je i sam Bakir Izetbegović gostujući preksinoć na TV1.

Na taj način otvoren je put i dat jasan signal stranačkom članstvu da je 61-godišnji Šefik Džaferović stvarni izbor Bakira Izetbegovića.

Vezane vijesti

trenutak ...