IVANA MARIĆ ODGOVORILA RADONČIĆU: "Imala sam uvid u istraživanje javnog mnijenja - jako loše kotirate"!

"Stavovi koje iznosim zasnovani su na informacijama koje su mi dostupne. Nemam ništa lično ni protiv Radončića ni protiv SBB-a, ali sam imala uvid u rezultate ispitivanja javnog mnijenja koji im nisu bili naklonjeni. Pretpostavljam da su i oni imali uvid u iste rezultate pa da je to i dovelo do kolebanja tj. odustajanja Radončića od kandidature", kazala je politička analitičarka Ivana Marić, odgovarajući na uvredljivo saopćenje SBB-a.

  • Politika

  • 26. Maj 2018  26. Maj 2018

Lider SBB-a, Fahrudin Radončić, ljutito je reagirao na procjenu političke analitičarke Ivane Marić da Radončić neće biti kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH „jer jako loše stoji u istraživanjima javnog mnijenja“.

Gostujući na N1 televiziji, politička analitičarka Ivana Marić kazala je da ''Radončić jako loše stoji u izbornim istraživanjima'' ocijenivši da on neće biti kandidat za člana Predsjedništva na oktobarskim izborima.

''Radončić neće sigurno biti kandidat jer jako loše stoji u izbornim istraživanjima, on neće biti, on može samo odlučiti ili da kandidira gospođu Arapović ili da podrži nekog od postojećih kandidata'', kazala je Ivana Marić, i privukla na sebe neviđeni bijes lidera SBB-a Fahrudina Radončića koji je promptno reagirao optuživši Ivanu Marić da ''svjesno manipulira i okreće podatke''.

U odgovoru na reagiranje SBB-a, Ivana Marić kaaže da je imala uvid u rezultate istraživanja javnog mnijenja i da je na temelju toga zaključila da se Radončić neće kandidirati za Predsjedništvo BiH "jer jako loše kotira".

"Umjesto da moje gostovanje ignoriraju ili da demantiraju moje navode objavom Radončićeve kandidature ili objavom rezultata ispitivanja provedenog od ovlaštene agencije, oni su se opredijelili za kritikovanje i vrijeđanje glasnika loših vijesti, kaže Ivana Marić, uz opasku da Avaz nije ovako oštro reagirao "moje gostovanje bi privuklo znatno manje pažnje javnosti. I sami su rekli da 'niko' i ne bi znao ko je izvjesna Ivana Marić".


Ivana Marić je preporučila SBB-u da angažira bolje savjetnike za odnose s javnošću, a posebno za krizno komuniciranje.

"Savjetnike koji se ne vode emocijama već stručnošću. Ako ih isti ti savjetnici budu savjetovali tokom cijele izborne kampanje sigurno neće dobro proći".


"Meni ostaje da angažujem dobrog i stručnog advokata da ih tužim zbog uvreda i neistina iznesenih u tekstu" kaže Ivana Marić, uz napomenu da će odmah nazvati Senada Šepića da vidi po kojoj su liniji rođaci, kako tvrdi Avaz.

trenutak ...