ANKETNI ODBOR ODGOVORIO NA LUKAČEVE PROZIVKE: Pozivamo ministra da poštuje odluke NSRS..."

Iz Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića, pozvali su danas ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača "da ne ometa njihov rad".

  • Mini market

  • 27. Maj 2018  27. Maj 2018

  • 0

Nedopustivi su, smatraju, navodi ministra Lukača o radu Anketnog odbora i pozivaju ga da poštuje Narodnu skupštinu RS i odluke tog najvišeg zakonodavnog tijela.

Navode da su iznenađeni jučerašnjim Lukačevim navodima u vezi s radom ovog odbora.

Podsjećaju da je Anketni odbor imenovan odlukom skupštinske većine i zvanično je počeo s radom nakon objave u "Službenom glasniku RS”" od 11. maja. U Anketni odbor su za predsjednika izabrani Branislav Borenović (PDP), za zamjenika predsjednika Drago Kalabić (SNSD) te za članove Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS RS) i Goran Đorđić, nezavisni poslanik.

Rad Anketnog odbora potpuno je javan, a sve odluke su, kako je sapšteno, jednoglasno usvajane.

Na prvoj sjednici, nakon imenovanja, Anketni odbor donio je Poslovnik o radu, kojim je odlučeno da grupa "Pravda za Davida" predloži u sastav ovog tijela dva svoja člana, koji učestvuju u radu i imaju sva prava iz Poslovnika, ali bez prava glasa.

"Dopisom od 18. maja obaviješteni smo da će u ime grupe 'Pravda za Davida' u radu Anketnog odbora učestvovati Borislav Radovanović i Ljiljana Tešanović. Naglašavamo, rad Anketnog odbora u potpunosti je javan i ove činjenice su bile poznate", kaže se u saopštenju parlamenta.

Osim toga, na početku svake sjednice Anketnog odbora, na kojima su izjave dali predstavnici policije i tužilaštva, sve detalje su precizno navodili, uključujući i sastav i imena članova Anketnog odbora.

"Tako se desilo i na sjednici Anketnog odbora u petak, 25. maja, kada je izjavu dao ministar Dragan Lukač, koji nije reagovao na sastav Anketnog odbora, sve do trenutka kada je trebalo da odgovori na pitanja predstavnika grupe 'Pravda za Davida", stoji u saopštenju.

Nedopustivi su, smatraju, ovakvi navodi ministra Lukača na rad Anketnog odbora i pozivaju ga da poštuje Narodnu skupštinu RS i odluke tog najvišeg zakonodavnog tijela.

Lukač je juče u otvorenom pismu naveo da je Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine da provede istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

Istakao je da su u Anketni odbor angažovali Borislava Radovanovića, blogera protiv koga je podignuta i od suda potvrđena optužnica "za krivično djelo iz člana 169. stav 2. u vezi sa stavom 1".

Smatra da toj osobi "ne bi ni u kom slučaju trebalo da bude dozvoljen pristup u prostor Narodne skupštine zbog navedenog krivičnog djela, te njegovog psihičkog statusa koji je već poznat".

Lukač je odbio da odgovara na pitanja Radovanovića pred Anketnim odborom.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...