IVANA MARIĆ ISMIJALA RADONČIĆA: "Avaz ne čitaju ni oni koji rade u njemu"!

Dokaz da Avaz ne čitaju ni oni koji rade u njemu je njihovo pitanje "Ko je Ivana Marić",napisala je politička analitičarka Ivana Marić, na svom Facebook profilu, reagirajući na brutalnu medijsku diskreditaciju kojoj je izložena u Dnevnom avazu.

  • Mini market

  • 27. Maj 2018  27. Maj 2018

-Dokaz da Avaz ne čitaju ni oni koji rade u njemu je njihovo pitanje "Ko je Ivana Marić". Dovoljno je bilo da na stranici Avaza ukucaju to ime i izašle bi im desetine članaka u kojima su prenijeli ranije stavove i analize "diletantske analitičarke", napisala je Ivana Marić.

"Vezano za osporavanje moje edukacije preporučila bih im da prouče moj magistarski rad sa Univerziteta u Sarajevu na temu Utjecaj političke propagande na izborno ponašanje birača, jer je očito da tom tematikom ne vladaju baš najbolje", piše Ivana Marić, koja je na odstrel Avaza došla nakon što je za N1 televiziju rekla kako ne vjeruje da će se lider SBB-a kandidirati za člana Predsjedništva BiH jer i on i njegova stranka jako loše kotiraju u posljednjim istraživanjima javnog mnijenja.

Ivana Marić je jučer za "Slobodnu Bosnu" ponovila kako je imala uvid u rezultate istraživanja neovisnih agencija i kako je svoj sud o Radončićevoj kandidaturi iznijela na temelju uvida u relevantna istraživanja.

"Stavovi koje iznosim zasnovani su na informacijama koje su mi dostupne. Nemam ništa lično ni protiv Radončića ni protiv SBB-a, ali sam imala uvid u rezultate ispitivanja javnog mnijenja koji im nisu bili naklonjeni. Pretpostavljam da su i oni imali uvid u iste rezultate pa da je to i dovelo do kolebanja tj. odustajanja Radončića od kandidature", kazala je politička analitičarka Ivana Marić, odgovarajući na uvredljivo saopćenje SBB-a, u kojem su je nazvali "trojanskim konjem nevladinog sektora", osporavajući joj pravo da iznosi vlastite političke stavove.

trenutak ...