POTPISAN SPORAZUM: A-SDA pružio podršku Bećirovićevoj kandidaturi za Predsjedništvo

SDP BiH i A-SDA potpisali su Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću.

  • Politika

  • 31. Maj 2018  31. Maj 2018

Moglo se čuti da je ovo početak procesa formiranja širokog fronta progresivnih snaga koje će se okupiti oko predsjedničkog kandidata.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a kazao je kako podrška drugih stranaka i njegovih kolega iz parlamenta pokazuje koliko je on vrijedan kandidat.

- A-sda pokazuje stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo i to nas utvrđuje u uvjerene da ćemo 7. oktobra prvi put imati čovjeka u Predsjedništvu iza kojeg stoji šira grupacija političkih partija i pristalica. Ovim ne završavamo aktivnosti, bit će tu još političkih partija s kojima smo dogovorili potpisivanje ovakvih sporazuma – istakao je Nikšić.

Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA istakao je da Bećirović dobar i kompetentan kandidat, zreo i vjerodostojan, koji se godinama kroz parlamentarni rad na kvalitetan i iskren način borio za BiH.

- Mislim da će biti dobar član Predsjedništva BiH, unijeti novu dinamiku koja nam treba te znati predstavljati na kvalitetan način državu i njene građane – mišljenja je Ogrešević.

Denis Bećirović podsjeća da je obećao ljudima da će učiniti sve da okuplja i povezuje ljude u ovoj zemlji.

Već danas počinjem s realizacijom tog obećanja. Ovo je početak tog procesa okupljanja različitih političkih stranaka pod jednom zastavom, zastavom BiH. Ujedinjeni smo oko ideje da ova zemlja treba postati punopravna članica EU i NATO i da popravimo imidž BiH - rekao je Bećirović.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...