REBRASTA ČAROLIJA: Napravite tulumbe prema ovom receptu, nije teško...

Pravi tradicionalni kolač kojeg svi vole; isprobajte ga i vi

  • Gastro

  • 31. Maj 2018  31. Maj 2018

  • 0

SASTOJCI:

500 gr brašna

350 ml mlijeka

150 ml vode

4 kašike šećera

4 kašike ulja

6 jaja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Agda:

1 kg šećera

1 l vode

1 limun

PRIPREMA:

U šerpu naspite mlijeko, ulje, šećer i vodu i pustite da provrije.

Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa sipajte u ključalu smjesu uz konstantno miješanje.

Vratite na platu i kuhajte kratko uz stalno miješanje.

Ostavite da se ohladi i dodajite jedno po jedno jaje.

Tijesto naspite u špricu za tulumbe i pržite u vrelom ulju.

Poredajte u tepsiju i ostavite da se ohladi.

Vodu i šećer pomiješajte i kuhajte 20-ak minuta.

Dodajte limun izrezan na kriške i pustite da se malo ohladi.

Prelijte preko tulumbi i pustite da upiju agdu.

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...