ZA PRSTE POLIZATI: Danas predlažemo musaku od mahuna - savršeni složenac za svaki dan

Za ručak, za večeru, pa čak i dan poslije, musaka od mahuna uvijek je izvrsno rješenje i ukusan obrok

  • Gastro

  • 13. Jun. 2018  13. Jun. 2018

  • 0

POTREBNO:

 

500-600 g mljevenog mesa

800 g mahuna

1 luk

vegeta, sol, papar

2 jaja

4 žlice kiselog vrhnja

100 g krušnih mrvica

 

Priprema:

 

Na ulju pržiti sjeckani luk, dodati meso, pa pržiti uz miješanje dok meso potpuno ne promijeni boju i postane razvnomjerno poprženo i rastresito. Začiniti solju, paprom ili vegetom.

Mahune kratko prokuhati pa procijediti.

 

U  vatrostalnu posudu premazanu maslacem posipati tanki sloj krušnih mrvica. Zatim složiti polovicu mahuna, preko mahuna složiti sloj poprženog mesa, a preko mesa drugi dio mahuna.

 

Pjenjačom istući jaja s kiselim vrhnjem, posoliti pa preliti musaku. Posipati cijelu površinu musake tankim slojem krušnih mrvica. Od toga će musaka dobiti fini hrskavi izgled i okus nakon pečenja.

 

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200℃ oko 30 min.

 

Dobar tek!

 

 

 

(SB / Recipeci)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...