NOVE MANIPULACIJE BRAČNOG PARA KASUMOVIĆ: Banjsko liječenje dobijaju oni koji plate 100 eura, uključujući i djecu sa posebnim potrebama

Apsurdno je da se osobe sa invaliditetom šalju na fizikalne terapije u domove zdravlja kad se zna da ni jedan dom zdravlja nije opremljen sa opremom niti pristupom za osobe sa invaliditetom

  • Društvo

  • 20. Jun. 2018  20. Jun. 2018

Prvo pročitajte sljedeću odluku:

Ovo sramotno rješenje potpisala je predsjednica komisije dr. Mersija Kasumović, direktorica JU Zavod za medicinu rada i članica Nezavisnog bloka, čiji je lider njen suprug, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Supotpisnik ovog rješenja je dr. Amela Granić, vijećnik u Gradskom vijeću Zenica, koja je, pak, iz SBB-a prešla u Nezavisni blok.

Fuada Kasumović je, nedavno, gostujući na N1 televiziji izjavio kako njegova supruga vozi najbolji auto u gradu Zenici. Nakon toga, dodijelio joj je 15.000 KM od gradskog JP Vodovod i kanalizacija. Potom je, pazite sada, ugovorio sistematske preglede za radnike Doma zdravlja Zenica u ustanovi gdje je direktorica njegova supruga, iako sam Dom zdravlja pruža ove usluge.

A onda je na Gradskom vijeću grada Zenice donio odluku da otkupi privatno zemljište čiji je vlasnik opet njegova supruga Mersija Kasumović. Za ovu odluku glasala je vijećnica koja je u komisiji sa njegovom suprugom, to znate već, dr. Amela Granić.

Među kolegama doktorima Mersija Kasumović izaziva podsmijeh, jer je poznata po tome što nije doktorirala na nekom medicinskom fakultetu na kojem se školuju ljekari, nego na fakultetu predviđenom za školovanje medicinskih sestara i tehničara.

Naravno, na Univerzitetu u Zenici. Istom onom Univerzitetu gdje je Fuad Kasumović, po pisanju Žurnala, falsifikovao potvrdu o položenim ispitima i pokušao upisati postdiplomski iz ekonomije.

I dok Fuad Kasumović iz Nezavisnog bloka svojoj supruzi i sebi osigurava milione, najbolje automobile i benzinske pumpe, Hajrudin Begić i ostala djeca sa posebnim potrebama, kojima dr. Mersija Kasumović odbija neophodno liječenje, mogu samo živjeti sa svojom tugom i bolešću.

(S.B.)

Vezane vijesti

loading...

trenutak ...