SVEVREMENI BOSANSKI HIT: Tradicionalni recept za ukusno pače, mada je pravilno: pača

Prije posluživanja, dodati sitno izrezan bijeli luk, peršun i limunov sok; poslužiti vruće

  • Gastro

  • 25. Jun. 2018  25. Jun. 2018

  • 0

SASTOJCI:

teleće nogice (pače/a)

teleća koljenica

biber u zrnu

peršun

sol

bijeli luk

limunov sok.

PRIPREMA:

Teleće nogice i koljenicu dobro oprati i staviti u lonac zajedno sa peršunom, soli i biberom u zrnu. Dodati vode i kuhati dva do tri sata.

Potom kosti izvaditi iz vode, ohladiti, pa odvojiti meso i koštanu srž. Odvojeno meso staviti u jednu zdjelu, dodati vodu u kojoj su se kosti kuhale i staviti na vatru da proključa.

Prije posluživanja, dodati sitno izrezan bijeli luk, peršun i limunov sok. Poslužiti vruće.

Prijatno!:)

(SB/BHPutovanja.ba)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...