PRVOSTEPENI KANDIDAT: Radončić ide u utrku za člana Predsjedništva BiH

Kako je "Slobodna Bosna" jučer najavila, Fahrudin Radončić, lider SBB-a, i zvanično je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

  • Politika

  • 05. Jul. 2018  05. Jul. 2018

Potvrđeno je ovo "Nezavisnim" nakon sjednice Predsjedništva ove stranke koja je održana danas u Sarajevu.

Njihov izvor ističe da kandidatska lista još nije potvrđena, ali je za sada sigurno da će se na listi za Predstavnički dom BiH naći ime Mirsada Isakovića, koji i u ovom mandatu obnaša dužnost poslanika SBB-a, a da na listi neće biti Mirsad Đonlagić, koji trenutno obnaša funkciju šefa Kluba poslanika SBB-a, a koji je inače potpredsjednik SBB-a.

Večeras u 19 sati biće organizovana Unutarstranačka konvencija na kojoj će zvanično biti objavljeno ime kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Prema informacijama "Slobodne Bosne", Radončić se po treći put kandidirao za funkciju člana Predsjedništva BiH, uvjeren da će svojom kandidaturom privuči glasače i podići rejting svoje stranke koji je već dulje vremena na opasnoj nizbrdici.

Ni u jednom dosada vršenom istraživanju javnog mnijenja, podrška Radončiću ne prelazi 7 procenata, dok podrška njegovoj partiji ne prelazi 3 procenta.

(S.B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...