''METROPOLA TURIZMA'' NE ŠTEDI: Opština Budva plaća glumcu Mimi Karadžiću dugovanja zbog ''Budve na pjenu od mora''Opština Budva bila je glavni producent serije “Budva na pjenu od mora”, u kojoj je glavni lik bio tajkun Savo Bačić, a kojeg je glumio Mima Karadžić

  • Estrada

  • 08. Jul. 2018  08. Jul. 2018

  • 0

Opština Budva moraće da isplati 75.000 eura budvanskoj kompaniji “MM production Montenegro”, glumca Milutina Mime Karadžića, na ime dugovanja u vrijeme snimanja serije “Budva na pjenu od mora”.

To je odluka Apelacionog suda, koji je odbio žalbu Opštine Budva i potvrdio presudu Privrednog suda, koji je odlučio da se Karadžićevoj firmi isplati traženi novac.

“’MM production Montenegro’ u izvršnom postupku zatražio je isplatu duga po osnovu Ugovora o izvršnoj produkciji i faktura od 1. oktobra 2011. godine, 30. novembra 2012. i 30. novembra 2012. godine.

Opština Budva je u blagovremeno izjavljenom prigovoru istakla da su predmetne fakture neuredne, te da ne postoji dokaz da su joj blagovremeno uručene, te da je tužbeni zahtjev neuredan i neprecizno postavljen s obzirom na to da fakture nijesu izdate u skladu sa zaključenim ugovorima, niti iznos tužbenog zahtjeva odgovara visini duga predviđenih predmetnim ugovorima kao i da navedeno potraživanje smatramo zastarelim.

Privredni sud Crne Gore donio je 24. aprila prošle godine presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev za glavni dug, a odbija za zateznu kamatu za određeni period, na koju je Opština Budva uložila žalbu. Apelacioni sud Crne Gore donio je presudu kojom se odbija žalba kao neosnovana i potvrđuje presuda Privrednog suda“, saopštili su iz budvanskog Sekretarijata za zaštitu imovine.

Opština Budva bila je glavni producent serije “Budva na pjenu od mora”, u kojoj je glavni lik bio tajkun Savo Bačić, a kojeg je glumio Mima Karadžić.

Građane ''metropole turizma'' to je koštalo gotovo 300.000 eura, koliko se aneksom ugovora iz 2013. godine, obavezala lokalna uprava da plati kao producent.

Izvornim ugovorom o izvršnoj produkciji, koji je krajem augusta 2011. Opština zaključila sa kompanijom “MM Production Montenegro” i beogradskom kućom “Vision Team”, iz opštinske kase je za snimanje serije trebalo da bude izdvojeno oko 170 hiljada eura ili 25 odsto od 704.400 eura, koliko je iznosio budžet serije.

Međutim, uslijedila su još dva aneksa augovora - prvi koji je zaključen početkom juna 2012. i drugi u martu 2013. godine.

Prema posljednjem aneksu ugovora, utvrđen je novi budžet serije u iznosu od 1.456.009 eura.

Aneksom se Opština obavezala da izvršnim producentima “MM Productionu” i “Vision teamu”, uplati 259.000 eura i da obezbijedi helikopter za snimanje serije, što košta 28 hiljada eura.

Opština je kao producent, kako se navodi u ugovoru, stekla prvo da dobije polovinu zarade od prodaje serije.

Ugovorom se bavila i Državna revizorska institucija, kroz reviziju završenog računa Opštine Budva za 2014. godinu. Samo tokom 2014. iz budžeta je na ime ove serije isplaćeno stotinu hiljada eura, od čega 55.000 firmi Karadžića.

Novim aneksom II, kako se navodi u izvještaju DRI, definisano je novčano ulaganje Opštine za snimanje serije, kako bi zauzvrat stekla pravo nad njom - bez ograničenja prava na televizijsko emitovanje i komercijalna prava na eksploataciju.

“Aneks II je donijet u formi ugovora i ne odnosi se na izmjene pojedinih djelova primarnog ugovora, već na novi način definiše ugovoreni odnos svih strana. Aneksom je utvrđen novi budžet serije u iznosu od 1,4 milion eura, a ranije definisani uslovi su ostali isti. Opština se obavezala da izvršnim prodicentima uplati sredstva u iznosu od 259 hiljada eura, kao i da obezbijedi helikopter za snimanje serije (28.000 eura), što iznosi 17,79 odsto ukupnog budžeta”, piše u izvještaju.

Serija je prodata mnogim televizijskim kućama u regionu, ali nikada nije soapšteno koliko je Opština od toga prihodovala.

(SB/Vijesti.me)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...