OBJAVLJEN TENDER ZA NASLOŽENIJU DIONICU NA KORIDORU 5C: Pogledajte kako će izgledati autocesta od Počitelja do Zvirovića

U okviru poddionice od Počitelja do Zvirovića, koja spada u red najsloženijih i najskupljih dionica na cijeloj trasi Koridora 5C, pored ostalog je predviđena i izgradnja mosta dugog jedan kilometar sa stubovima visokim skoro 100 metara!

  • Ekonomija

  • 10. Jul. 2018  10. Jul. 2018

  • 0

JP Autoceste FBiH objavilo je danas novi (ponovljeni) međunarodni tender za izbor izvođača radova na Koridoru 5C - poddionica Počitelj – Zvirovići, koja je duga 11,75 kilometara. Dionica Počitelj - Bijača podijeljena u dva LOT-a, prvu poddionicu Buna – Počitelj, gradi širokobriješki Hering a izvođač za drugu poddionicu, mnogo skuplju i složeniju, od Počitelja do Zvirovića, izabrat će se na danas raspisanom tenderu.

U okviru poddionice od Počitalja do Zvirovića, koja spada u red najsloženijih i najskupljih dionica na cijeloj trasi Koridora 5C, pored ostalog je predviđena i izgradnja mosta preko Neretve kod Počitelja dugog jedan kilometar sa stubovima visokim skoro 100 metara!

Na ovoj poddionici, vrijednoj 200 miliona KM, gradit će se i podvožnjak pod autocestom na lokalnoj cesti Bivolje Brdo, zatim podvožnjak pod autocestom Počitelj, podvožnjak pod autocestom na lokalnoj cesti Ševaš Njive, nadvožnjak preko autoceste na lokalnoj cesti Gradina, kao i tunel Počitelj...

Izgradnjom ove poddionice, koja će se nadovezati na Mostasku obilaznicu, Mostar će autocestom biti spojen s hrvatskom Dalmatinom, čime će biti završena izgadnja najužnijeg dijela Koridora 5C.

Predviđeni rok izgradnje je 30 mjeseci od uvođenja izvođača radova na gradilište.

Izgradnja ove dionice će koštati 100 miliona eura, odnosno blizu 200 miliona KM. Novac za ovu poddionicu je osiguran putem kredita Evropske investicijske banke (EIB).

U nastavku pogledajte vizuelizaciju poddionice Počitelj-Zvirovići.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar
loading...

trenutak ...