OD SVEGA I SVAČEGA: Šarena čorba, svaki dan je - dobar dan

Ona je ukusna, zasitna i okrepljujuća

  • Gastro

  • 18. Jul. 2018  18. Jul. 2018

  • 1

SASTOJCI:

100 gr graha

100 gr kobasica

100 gr suhe slanine/suhog mesa

2 glavice luka

2 paradajza

1 paprika

1 tikvica

PRIPREMA:

Luk i bijeli luk propržite na maslinovom ulju.

Dodajte ''suhovinu'' izrezanu na kockice i kratko dinstajte.

Potom, ubacite sjeckanu tikvicu i papriku i oguljen isjeckan paradajz.

Začinite i dodajte, onda, sjeckanu kobasicu.

Zatim, podlijte vodom i kuhajte dok ne bude skoro gotovo.

Ocijedite i saperite grah, i dodajte ga u čorbu.

Po potrebi dodajte još vode i kuhajte 10-ak minuta.

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...