KAO U SLASTIČARNI, SAMO MALO BOLJA: Šampita sa dvije kore

Debljina tijesta treba da bude oko pola centimetra

  • Gastro

  • 24. Jul. 2018  24. Jul. 2018

  • 0

SASTOJCI:

440 gr šećera

5 jaja

4 kašike mekog brašna

kašika ulja

3dl slatke pavlake

prah šećer za posipanje

PRIPREMA:

Za koru umutiti 1 jaje i 4 žumanca sa 40gr šećera, dodati 4 ravne kašike brašna i kašiku ulja.

Masu izliti u pleh, na papir za pečenje.

Debljina tijesta treba da bude oko pola centimetra.

Peći u zagrijanoj rerni na 200 step. oko 10 min.

Pečenu koru podijeliti na dva dijela.

Jednu ostaviti cijelu, a drugu isijeći na kvadrate.

ZA ŠAMPITU:

Od 200gr šećera i 1.5dl vode skuhati gust sirup.

Umutiti čvrst snijeg od bjelanaca i preostalih 200gr šećera.

U umućeni snijeg lagano dodavati vruć sirup.

Mutiti dok se masa ne prohladi, pa dodati umućenu slatku pavlaku i lagano izmiješati.

Na cijelu koru nanijeti šampitu.

Preko, poredati isječene kvadrate od druge kore.

Ostaviti u frižider da se stegne. Za posluženje posuti prah šećerom.

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...