MORALNE HORIZONTALE I ORALNE VERTIKALE: Je li postojalo novinarstvo u BiH prije ukazanja Fahrudina Radončića i Sanele Prašović?

"Nemam ništa protiv SDA kao stranke, nego protiv određenih pojedinaca", kazala je novinarka u ostavci Sanela Prašović-Gadžo - Fazlić –I Tako Dalje, kandidat Saveza za bolju budućnost za Parlament Federacije u razgovoru za televiziju N1

  • Mini market

  • 29. Jul. 2018  29. Jul. 2018

Dodala je i kako se nada da nakon predstojećih izbora SBB neće biti u koaliciji sa SDA, jer se "borim protiv nepotizma, primitivizma i radikalizma". Stariji čitaoci "Avazovih" izdanja, prvenstveno bijednog tabloida "Expres", sjetit će se kako Prašovićkina borba protiv "nepotizma i primitivizma", ne cijele SDA, nego "određenih pojedinaca", nije odjučer.

Treba mlađe naraštaje i starije punoljetnike podsjećati kako je svojevremeno (i svojeručno!) ova moralna horizontala u paramparčad pretvovrila moralni, obiteljski i profesonalni lik birvaktilskog SDA-ovog kapitalca Nedžada Brankovića, objavljujući u "Expresu" najdelikatnije tajne njegove nedolične, odnosno dvolične veze, Brankovićevog protivprirodnog bluda sa izvjesnom, "iskorištenom i ostavljenom", promiskuitetnom televizijskom novinarkom u najboljim godinama.

Izvor: Facebook

Ali današnji ljudi, zadeverani samima sobom i ličnim , sebičnim egzistencijalnim potrebama i interesima , mnogo toga zaboravjaju, ili se jednostavno ne žele sjećati. Pa je zbog toga tu Sanaela Prašović da ih/nas osvijesti, osvježi kulturu sjećanja i izvede na pravi put "borbe protiv nepotizma, primitivizma i radikalizma".

"Podsjećam vas", podsjeća nas Sanela Prašović, jer niko drugi to ne želi, niti ima (sa)znanja i kuraži, "da je (Fahrudin)Radončić prije rata pisao za zagrebački "Danas". Ko je to iz BiH mogao pisati za "Danas" prije rata? On je realizovan čovjek..."

Sanela Prašović, vjerovatna buduća federalna parlamentarka, kojoj je rat prekinuo neizvjesnu karijeru manekenke, top-modela i statiste u muzičkim spotovima, a pomogao da izraste u vrhunsku eskort-novinarku, naravno, nema pojma (a kako bi mogla imati?!) da je prije rata, sve do ukazanja u Sarajevu njenog zemljaka Fahrudina Radončića, uopće bilo drugih novinara i novina u Bosni i Hercegovini.

Zato Sanela Prašović – Gadžo - Fazlić- I tako dalje, ne zna da su u tjedniku "Danas" prije rata, i prije Radončića, iz Bosne i Hercegovine pisali, pored ostalih, Ivan Lovrenović, Slobodan Blagojević, prof. Fuad Muhić, Vlastimir Mijović, Senad Avdić. Kako može tadašnja manekenka i vrtirepka u muzičkim spotovima znati da je Miljenko Jergović, za tekstove objavljivane u "Oslobođenju" dobio najpretižniju ex-jugoslovensku novinarsku nagradu "Veselko Tenžera" koju je dodjeljivao tjednik "Danas". Kako bi Prašovićka uopće mogla znati ko je bio Hercegovac Veselko Tenžera, kad su predmet njenog interesiranja bili neki drugi, moćniji i utjecajniji hercegovački "autori" i njihovi pojedinačni i udruženi poduhvati...?

Takvim "poznavateljima" predratnih novinarskih prilika u BiH i regiji, poput Sanele Prašović – Gadžo – Fazlić -I Tako Dalje.., potpuno je normalno da "realizovani čovjek" Fahrudin Radončić na naslovnoj stranici svog nepismenog biltena "Dnevnog Avaza" stavi 1991. kao godinu osnivanja lista. "Dnevni Avaz" je, dakle, osnovan četiri godine prije nego što je izašao njegov prvi broj. A koji je to novinar uopće prije rata mogao pisati u novini koja nije izlazila, osim "realiziranog" Fahrudina Šćepe Radončića?!

(S. Avdić)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...