SVI VOLE DENISA: Socijaldemokrati iz zemalja članica Europske unije dali podršku kandidatu SDP-a za člana Predsjedništva BiH

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović nastavlja dobijati podršku političkih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca, kako iz BiH, tako i iz inostranstva, saopšteno je iz SDP-a BiH

  • Politika

  • 06. Avg. 2018  06. Avg. 2018

Pored mnogobrojnih sestrinskih stranaka, podršku su uputili i iz Socijalističke partije Bugarske i Socijaldemokratske partije Finske.

„Vi imate šansu da dokažete ljudima u Bosni i Hercegovini da će put podjela samo dodatno produbiti probleme i da se umjesto toga trebaju odlučiti za jedinstvo, solidarnost i demokratiju. Mi smo uvjereni u vašu pobjedu i u to da će ljudi u Bosni i Hercegovini iskazati povjerenje Vama i Vašoj partiji i idealima koji će donijeti obećavajuću budućnost za njih i za državu Bosnu i Hercegovinu“, između ostaloga, navodi se u pismu podrške iz Bugarske.

Antton Ronnholm u ime SDP-a Finske je Bećiroviću poželio svaki mogući uspjeh na izborima, a u korist naroda Bosne i Hercegovine.

„Vaš uspjeh će Vas dovesti u poziciju da izgradite bolju budućnost za Vašu zemlju. U ovom trenutku potrebno nam je još više socijalne Evrope i stabilnosti. Pod Vašim rukovodstvom Bosna i Hercegovina će biti snažan partner svih nas u Evropi u razvijanju prosperiteta i ravnopravnosti“, navodi se u pismu podrške.

Podsjećamo, Denis Bećirović je jedini kandidat za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine koji je dobio otvorenu i masovnu podršku političkih stranaka i organizacija iz inostranstva. Pored toga, podrška političkih stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca u zemlji se također nastavlja, stiji u pripćenju SDP-a BiH.

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...