ŠTA JE SENDVIČ BEZ DOBROG PECIVA: Zato evo i recepta...

Ukusna, meka peciva savršena su za hamburgere i sendviče

  • Gastro

  • 08. Avg. 2018  08. Avg. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

500 gr brašna

200 ml mlake vode

80 gr putera

50 ml mlijeka

2 kašike šećera

1 ½ kašičica soli

1 paketić svježeg kvasca

1 jaje + 1 žumance

 

PRIPREMA:

 

U mlakom mlijeku i vodu otopite kvasac.

 

Dodajte šećer i kašiku brašna, pa ostavite da odstoji.

 

Prosijte brašno, a onda dodajte so, te puter utrljajte rukama.

 

Umutite jaje, zatim dodajte u smjesu od brašna.

 

Dodajte mlijeko sa vodom i kvascem, i umijesite glatko tijesto.

 

Ostavite da odstoji dok se udupla veličinu, pa ga oblikujte u 8 loptica.

 

Poredajte tijesto u tepsiju i ostavite da odstoji još sat vremena.

 

Žumance umutiti sa malo vode i premazati peciva.

 

Peći u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-ak minuta.

 

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...