TUFEKČIĆ UPUTIO PISMO DUNOVIĆU: "Moj Milane ..."

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Jasenko Tufekčić uputio je otvoreno pismo potpredsjedniku Federacije BiH Milanu Dunoviću.

  • Politika

  • 11. Avg. 2018  

  • 0

Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani Milane!


Uvažavajući Vašu funkciju potpredsjednika FBiH ,a i Vas lično, pravim kratak osvrt na Vaše teze da kad je u pitanju donošenje Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica prebacujem odgovornost usljed neznanja, moga ličnog nesnalaženja i nekvalitetnog rada.

Vjerujem da se radi o Vašoj predizbornoj kampanji za naredni mandat, svjestan činjenice da svojim preskonferencijama, prepiskama sa Ustavnim sudom FBiH kao i dijeljenjem lekcija nama u vrhu vlasti želite privući medijsku pažnju jer objektivno iza Vašeg četverogodišnjeg mandata u vlasti, osim kočenja pozitivnih procesa u FBiH, ne stoji ništa. Imajući u vidu moju odgovornost prema javnosti, prema stranci kojoj pripadam (SDA BiH) i prma samom sebi, ističem još jednom kao predsjednik Komisije za usaglašavanje teksta Zakona o demobilisanim borcima da smo jednoglasno kao pripadnici više političkih stranaka, među kojima su i predstavnici Vaše stranke, i u Sarajevu i u Mostaru, i na prvoj i na drugoj sjednici, usaglasili tekst Zakona o demobilisanim borcima. Isto tako, Komisija je, podvlačim jednoglasno, donijela zaključak da će o svom radu informisati na zajedničkom sastanku Rukovodstvo Federacije, Rukovodstvo Federalne vlade te Rukovodstva oba doma Parlamenta FBiH i nakon toga donijeti odluku o upućivanju konačnog izvještaja Komisije na oba doma Parlamenta FBiH. I treće, a ne manje važno, rješavanje pitanja pristupa Zakonu preko hiljadu Bošnjaka iz Livanjskog kantona, pripadnika oružanih snaga BiH, koji imaju žive mobilizacijske kartone gdje stoji da smo pripadnici oružane pobune protiv tzv. "Hrvatske Republike Herceg-Bosne", rječnikom Haškog tribunala "Udruženog zločinačkog poduhvata."

Kad je u pitanju moje neznanje, a Vaše neupitno pravo da to tako nazovete kao potpredsjednik FBiH, moram Vas podsjetiti da ste uputili OHR-u i Visokom predstavniku za BiH gospodinu Valentinu Inzku zahtjev za tumačenje ustavnih odredbi oko povlačenja vitalnog nacionalnog interesa od predsjedavajuće Doma naroda Parlamenta FBiH gospođe Lidije Bradare kao i potpredsjedavajućeg gospodina Drage Puzigaće, u koje ste kao glavni dokaz naveli radnu verziju mog mišljenja o tom pitanju kojeg sam dostavio svim članovima Zakonodavno - pravne komisije Doma naroda Parlamenta FBiH i koje još uvijek nije zvanični akt Zakonodavno - pravne komisije.

Vi ste u svom dopisu prema Visokom predstavniku moj dokument i moje mišljenje o povlačenju vitalnog nacionalnog interesa koristili kao glavni argument.

Toliko o neznanju.

Na kraju,uvažavajući Vas i Vašu funkciju, jedan savjet dok vodite predizbornu kampanju: Pričajte o djelima i o tome šta ste sve učinili za vrijeme trajanja Vašeg četverogodišnjeg mandata kao dio vlasti FBiH i da učinite da ne bude po onoj narodnoj: "Moj Milane, jabuko sa grane."


S poštovanjem!!!


Potpredsjednik Doma naroda Parlamenta FBiH

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...