JEDNOM PROBAŠ, UVIJEK PRAVIŠ: Danas donosimo recept za turski sutlijaš, omiljenu slasticu s Istoka

Iako je prvi radni dan u tjednu u pravilu svima najmrži, ova poslastica popravit će vam raspoloženje

  • Gastro

  • 13. Avg. 2018  

  • 0

Sastojci

4 dl riže

6 dl mlijeka

15 kašika šećera

2 kesice vanilin šećera

1 vanilin puding

cimet, kokos i suho grožđe

Priprema

Rižu dobro isprati i staviti da se kuha.

Kad je skuhana, dodati pomalo mlijeka i lagano miješati.

U posudu usuti puding, vanilin i kristal šećer, dodati mu mlijeko tek toliko da se razbiju grudvice. Polako usuti u šerpu s rižom, pa miješati dok ne dobije gustinu.

Servirati u posude, posuti suhim grožđicama, kokosom i cimetom, i dobro ohvaditi.

Prijatno!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...