KLJUČNE RIJEČI: "Za opstanak" je izborni slogan HDZ-a 1990 i Koalicije Hrvatsko zajedništvo

Menadžer Centralnog izbornog štaba Koalicije Hrvatsko zajedništvo, predsjednik HDZ-a 1990 i nosilac liste Koalicije za Parlamentarnu skupštinu BiH Ilija Cvitanović obraća se javnosti ovim saopćenjem kojim ih želi upoznati o nekim bitnim programskim smjernicama koje će u predizbornoj kampanji nuditi biračkom tijelu, kao i rješenjima koja nudi ova koalicija. U vezi s tim ponudio je i paket poticajnih mjera za investitore.

  • Politika

  • 22. Avg. 2018  

  • 0

Duh i programski slogan Koalicije Hrvatsko zajedništvo jeste "Za opstanak". U tu svrhu Koalicija će u vremenu od danas do izbora predstaviti javnosti sve tačke izbornoga programa gdje žele javnost upoznati o konkretnim političkim obećanjima i potezima koje će vući ako budemo u poziciji izvršne vlasti.

"Temeljna zadaća Koalicije Hrvatsko zajedništvo jeste stvoriti dojam kod naroda kako mi možemo i hoćemo stvoriti preduvjete za održivi opstanak svih građana BiH koji su još ostali u BiH te onda raditi na povratku svih onih koji su napustili BiH zbog egzistencijalnih problema. Vladajuće stranke su u proteklome razdoblju svojom politikom mita, korupcije, ucjene i straha dovele do granice uništenja hrvatskoga naroda u BiH kao i drugih naroda. Temelj 'za opstanak' hrvatskoga naroda u BiH jeste oporavak i revitalizacija posrnuloga gospodarstva, kojega nema bez svježih investicija. Stoga Hrvatsko zajedništvo obećava kako će, ako bude dio izvršne vlasti, u što smo uvjereni, raspisati proglas u kojem će biti paket poticajnih i olakšavajućih mjera za sve investitore koji žele ulagati u BiH, a sve sa svrhom privlačenja stranih i domaćih investitora. Ove poticajne mjere trebaju utjecati na oporavak posrnuloga gospodarstva, a samim time dovesti i do novih radnih mjesta, punjenja proračuna, povećanja proizvodnje i potrošnje te na koncu osigurati uvjete za održivi opstanak svih onih koji žele raditi i pristojno živjeti u BiH", poručio je Cvitanović.

Cvitanović je naveo dio olakšavajućih poticajnih mjera za sve investitore koje će Hrvatsko zajedništvo poduzeti, a to su: registracija preduzeća u roku od 15 dana – od dana podnošenja zahtjeva do rješenja; besplatno zemljište koje ćemo dati investitoru koji predoči ozbiljan program investicije i zapošljavanja; besplatan priključak, vode, struje i drugih komunalija i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta drugim poticajnim i administrativnim olakšicama.

"Pored mnogih poticajnih mjera na području gospodarstva, ono u što ćemo posebno ulagati jeste stvaranje znanstveno-istraživačkih inkubatora gdje će država prepoznati ideju pojedinca i pomoći njezinu realizaciju do gotovoga proizvoda. Ovi bi inkubatori spriječili odljev naših talenata – mozgova iz raznih područja znanosti i kulture. Vjerujemo kako će ovim paketom poticajnih mjera, koje će poništiti dosadašnje katastrofalne administrativne procedure, kao i davanje mita lokalnim kabadahijama, biti privučen znatan broj investitora, koji će svojim investicijama otvoriti nova radna mjesta te stvarati društvo blagostanja, razvitka i prosperiteta", kazao je Cvitanović.

Ovakvim privrednim mjerama, pojašnjava on, žele stvoriti sličan privredni sistem kakav je na zapadu.

"Mi ne vjerujemo kako su ljudi na zapadu pametniji, sposobniji i bolji od naših iz BiH. Razlika je samo u političkom sustavu, našem i njihovom. Naš sustav, putem vladajuće korumpirane političke elite, guši i uništava svaku inicijativu pojedinca, (smilje, duhan, lozu, maline…) dok na zapadu politički sustav prepoznaje inicijativu i vrijednost pojedinca, kojega potiče i financijski pomaže. Na ovaj način se otvaraju nova radna mjesta gdje napreduje radnik, vlasnik i društvo", zaključio je Cvitanović.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...