A, SADA, KULINARSKI KLASIK: Danas pravimo punjene paprike s pečenim krompirom, jelo kojem nema ravna

Još jedan jednostavni recept, uz garanciju da će tanjuri na kraju biti prazni….

  • Gastro

  • 14. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

 

20 manjih paprika babura ili roga

800 g mljevenog mesa

100 g riže

4-5 češnja češnjaka

2 glavice crvenog luka

500 g pasiranog paradajza

svježi peršinun

svježi bosiljak

sol , papar

vegeta

mljevena crvena paprika

žličica šećera

ulje

 

Priprema

 

Paprike oprati, izdubiti im sredinu, pa ih očistiti od sjemenki.

 

Nasjeckati  češnjak, luk i peršin.

 

U većoj posudi pomiješati meso, rižu, čluk, češnjak i začine. Dobro izmiješati masu dok ne postane kompaktna.

 

Puniti paprike do 1 cm ispod vrha.

 

Slagati paprike u veliki dublji lonac, u kojem ste prethodno na zagrijanom ulju prodinstali nasjeckani luk i češnjak.

 

Zaliti paprike pasiranim paradajzom i vodom, povegetiti ili posoliti, pa dodati malo šećera, ubaciti par listova

bosiljka i pustiti da prokuha.  Kuhati na laganoj vatri najmanje sat i pol, dok meso ne omekša.

 

Poslužiti uz pečeni krumpir, i paradajz salatom.

 

Dobar tek!

 

 

 

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...