DAMIR FAZLIĆ NA USLUZI FAHRUDINU RADONČIĆU: Iako su dvije decenije intimusi i partneri, u Radončićevom imeniku veliki prevarant Fazlić je ubilježen kao "GROK II"!

Nadimak "Grok", kojim se posprdno aludira na "ugodnu spoljašnost" i način govora Damira Fazlića, "patentirao" je prije petnaestak godina doktor Rusmir Mesihović Šanko, bliski suradnik Zlatka Lagumdžije i nekadašnji ministar zdravlja u Vladi Federacije BiH

  • Mini market

  • 14. Sep. 2018  14. Sep. 2018

Damir Fazlić, "kontroverzni biznismen", koji je prije nekoliko godina tražio od medija da ga tituliraju kao "velikog prevaranta", posljednjih nedjelja se preko društvenih mreža uključio u predizbornu kampanju u Bosni i Hercegovini, stavljajući se na usluge svom dugogodišnjem prijatelju i suradniku Fahrudinu Radončiću.

Ovaj bjelosvjetski hohštapler brzo je prežalio Zlatka Lagumdžiju, bivšeg lidera SDP-a BiH sa kojim je i porodično povezan (oženio je Lagumdžijinu rodicu). U vrijeme Lagumdžijnog mandata Fazlić se sa tadašnjim ministrom vanjskih poslova i njegovim suradnicima pojavljivao širom svijeta kao konsultant u poslovima prodaje elektroenergetskih resursa Bosne i Hercegovine, koje je u to vrijeme kontrolirao SDP BiH, preko svog direktora "Elektroprivrede BiH" Elvedina Grabovice.

Pred Kantonalnim tužiteljstvom Sarajevo, protiv Fazlića godinama se vodi krivični postupak zbog prevare i utaje poreza, koji još nije okončan, jer, kako je prije četiri godine u razgovoru za BIRN on rekao, to "nekome ne odgovara".

Za Fazlićev slučaj bio je zadužen tadašnji kantonalni tužitelj Oleg Čavka, omiljena pravosudna persona Fahrudina Radončića. Advokat Damira Fazlića, sa kojim je stigao na saslušanje u Kantonalno tužiteljstvo prije šest godina, je Daut Bibić, također miljenik lidera SBB-a kojeg i sa Čavkom veže prijateljstvo.

Inače, tokom jedne racije u hotelu "Casagrande" na Ilidži, u vlasništvu mafijaša i još jednog Radončićevog prijatelja Nasera Keljmendija, koja je u vrijeme srpske policijske akcije "Sablja" izvedena na zahtjev MUP-a Srbije, policija je zatekla i Damira Fazlića, koji je jedno vrijeme stanovao kod Keljmendija!

Kako je pisala "Slobodna Bosna", poslovni uspjeh i ugled u Srbiji Fazlić je stekao zahvaljujući navodnim obiteljskim vezama za osumnjičenim ratnim zločincem, ratnim šefom srbijanske Državne bezbednosti, Jovicom Stanišićem. Fazlićeva majka Jovanka djevojački se prezivala Stanišić i rodom je iz Srbije.

Damir Fazlić svakodnevno na Twitter profilu obavještava publiku o svojim poslovnim i obiteljskim podvizima, druženju sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na golf terenima u Škotskoj, uživanju u mondenim ljetovalištima širom svijeta. Usuput komentira prilike u BiH, obračunava se sa kritičarima i političkim protivnicima svog intimusa i partnera Fahrudina Radončića.

Zanimljivu anegdotu su prije dvije godine prepričavali forenzičari Federalne uprave policije (FUP) koji su vještačili mobilni telefon Fahrudina Radončića, koji mu je oduzet prilikom hapšenja. Jedan od najčešćih telefonskih brojeva sa kojim je komunicirao Radončić bio je označen šifrom "GROK II".

Naknadnim provjerama ustanovljeno je da je riječ o telefonskom broju u inozemstvu kojeg koristi "veliki prevarant" Damir Fazlić!

Inače, nadimak "Grok", kojim se posprdno aludira na "ugodnu spoljašnost" i način govora Damira Fazlića, "patentirao" je prije petnaestak godina doktor Rusmir Mesihović Šanko, bliski suradnik Zlatka Lagumdžije i nekadašnji ministar zdravlja u Vladi Fedearcije BiH.

(S.B.)

loading...

trenutak ...