DELIKATES NA KVADRAT: Ovako se prave hrskave tikvice...

Ove tikvice možete služiti kao predjelo, kao mezu za vaše društvo ili čak kao večeru

  • Gastro

  • 14. Sep. 2018  14. Sep. 2018

  • 0

SASTOJCI:

 

6 tikvica

2 male kašičice soli

4 bjelanceta

2 kašike vode

1,5 šolja brašna

1 mala kašika bijelog luka u prahu

malo bibera

malo soli

1/2 šolje parmezana

2 šolje krušnih mrvica (prezle)

10 kašika ulja

 

PRIPREMA:

 

Operite tikvice i izrežite ih po dužini tako da budu debljine oko 0,5 cm.

 

Posolite ih i ostavite da se cijede.

 

Tikvice prvo uvaljajte u mješavinu brašna, začina i parmezana.

 

Zatim umutite bjelanca, dodajte u njih 2 kašike vode i krušne mrvice.

 

Uvaljajte tikvice u smjesu i poredajte u namašćenu tepsiju.

 

Pecite 35-40 minuta na 200 stepeni, odnosno dok ne porumene.

 

Prijatno!:)

 

(SB/Domacica.com)

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...