SADA JE PRAVO VRIJEME ZA NJU: Danas pravimo izvrsnu salatu od pečenih paprika

Jednostavno, zdravo i ukusno, idealno uz mesni obrok…

  • Gastro

  • 20. Sep. 2018  

  • 0

Sastojci

4 crvene paprike

2 češnja bijelog luka

3 kašike maslinovog ulja

2-3 kašike jabukovog sirćeta 1/2 kašičice soli

1 kašika peršina

Priprema

Paprike oguliti, očistiti od sjemenki i ispeći u rerni.

Izmiješati maslinovo ulje, sirće i sol, pa preliti preko fileta paprike. Dodati sitno sjeckan bijeli luk i sve promiješati, da bi svaki komad paprike bio začinjen.

Staviti u posudu i poklopiti, pa ohladiti je u frižideru. Pred serviranje okrenuti paprike u marinadi još jednom i posuti isjeckanim peršinom.

Prijatno!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...