ONE NIKADA NE IZLAZE IZ MODE: Recept za tufahije, jabuka barem imamo koliko hoćemo

Dok se jabuke hlade, pripremiti fil od šećera, mljevenih oraha i vrhnja...

  • Gastro

  • 27. Sep. 2018  27. Sep. 2018

  • 0

SASTOJCI:

5-6 jabuka

500 gr šećera

500 ml vode

Za fil:

1 čaša oraha

2 kašike slatkog vrhnja

2 kašike šećera

PRIPREMA:

Šećer i vodu staviti u odgovarajuću šerpu da prokuha.

Jabuke oprati, očistiti i staviti jednu po jednu u kipuću vodu.

Kuhati onda desetak minuta, ako nisu sasvim potonule, okrenuti i još malo kuhati.

Dok se jabuke hlade, pripremiti fil od šećera, mljevenih oraha i vrhnja.

Jabuke napuniti sa filom i dalje ukrasiti po želji.

U slast!:)

(SB/Domacica)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...