SAMO ZA PRAVE GURMANE: Danas za ručak pravimo talijanski specijalitet -TRIPICE, kalorično i ukusno jelo

Za pripremu današnjeg ručka potrebno je malo više od sat vremena, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 10. Okt. 2018  

  • 1

Sastojci:

1 kg kuhanih škembića (fileki)

200 g pancete

200 g luka

200 g korjenastog povrća

mrkva peršin celer

50 g svježe paprike

200 g krumpira

2 kašika koncentrata rajčice

2 kašike glatkog brašna

3 režnja češnjaka

sok od 1/2 cijeđenog limuna

kašika sjeckanog peršina

ribani parmezan

ulje

PRIPREMA

Na ulju popržimo, na kockice narezanu, slaninu. Na to dodamo sitno sjeckani luk i ostavimo da omekša.

Korjenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak usitnimo u električnom sjekaču, dodamo na luk i slaninu, te sve zajedno pirjamo.

Zatim dodamo narezane kuhane škembiće, dobro ih posolimo, dodamo koncentrat rajčice, brašno i sve zajedno popržimo.

Zatim dodamo na kockice izrezan krompir, podlijemo vodom i kuhamo dok škembići ne omekšaju.

Pred kraj dodamo sok od limuna i posipamo svježe sjeckanim peršinom.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...