MAKSUZIJA MEZA: Je li ukiseljeni luk dio vaše zimnice? Evo recepta, ako nije...

Napravite sami svoju zimnicu od malenih glavica luka koje će dati poseban šmek salatama i mezi

  • Gastro

  • 18. Okt. 2018  18. Okt. 2018

  • 0

SASTOJCI:

4 kg sitnog luka

1 šolja soli

1 šolja šećera

5 šolja sirćeta od bijelog vina

3 kašike sjemenki senfa

2 kašike zrna bibera

listovi lovora

PRIPREMA:

Zalijte luk ključalom vodom dvije minute pa ga prebacite u hladnu vodu i ogulite.

Pospite solju i prekrijte hladnom vodom.

Ostavite preko noći.

Ujutro ocijedite luk i saperite pod hladnom vodom.

Pomiješajte šećer, sirće, sjemenke senfa i bibera i pustite da provrije.

Pustite da kuha 15 minuta.

Smjestite luk u čiste tegle, u svaku stavite lisku bosiljka i prekrijte vrelom tekućinom.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...