FAHRO IZBACUJE SEBE IZ IMENA SBB-a: Bježi li Radončić od dugova, ili, kako tvrde šaljivdžije, namjerava i SBB, kao i "Avaz", prodati BIVŠOJ SUPRUZI!?

Nakon prvobitnog šoka i nevjerice prouzrokovnih katastrofalnim izbornim rezultatima njegovog Saveza za bolju budućnost, Fahrudin Radončić je vrlo brzo počeo vući poteze koji će mu pomoći da što bezbolnije prođe kroz predstojeći teški i neizvjesni period opozicionog djelovanja

  • Mini market

  • 19. Okt. 2018  19. Okt. 2018

Prve žrtve izbornog debakla, navodno, su bili supružnici Arapović, supruga Adisa potpredsjednica SBB-a i propala kandidatkinja za državni parlament i muž Adis, portparol SBB-a, kojima je, tvrdi se, zabranjen ulaz u stranačke prostorije!

Foto: Arhiv

Savjetnik Radončić je vrlo brzo potom, nezadovoljan učincima "Dnevnog Avaza" u predizbnornoj kampanji, smijenio glavnu urednicu svog dnevnog biltena Dženanu Burek, a na njeno mjesto ponovo ustoličio "višestrukog povratnika u djelu" Fadila Mandala, kojeg je prethodne dvije godine "parkirao" u kabinetu državnog ministra Ismira Juska.

LIKOVNI UMJETNICI MEMO I FAHRO: "Šefe, sad ćemo konačno imati vremena da se na miru slikamo"

Fahrudin Radončić je ove sedmice, kako tvrde izvori portala "Slobodna Bosna", u Općinskom sudu u Sarajevu zatražio izmjenu u izvornom nazivu svoje stranke "Savez za bolju budućnost- Fahrudin Radončić". Ukoliko njegov zahtjev Sud uvaži, iz naziva stranke bi se brisalo ime njenog osnivača Radončića, pa bi ostao samo prvi dio imena Savez za bolju budućnost.

Šta je opredijelilo lidera SBB-a za još jednu u nizu pravnih vratolomija, teško je odgovoriti. Najmanje mogući razlog je taj da je on napokon shvatio kako je njegovo ime težak balast koji kompromitira SBB kao ozbiljnu, modernu i samoodrživu političku stranku. Mnogo je vjerovatnije, tvrde upućeni u rad i poslovanje SBB-a, da se promjenom imena stranke, Radončić želi ograditi od ogromnih dugovanja i zaštiti od potraživanja koja iza sebe ima njegova stranka čija je kampanja bila jedna od najskupljih na minulim izborima.

Prema trećoj, najveselijoj verziji, Radončić ovim pravnim manevrom želi „Savez za bolju budućnost“ prodati bivšoj supruzi Azri Bućan, kako je to prije nekoliko godina učinio i sa "Avazom"!?

(SB)

Vezane vijesti

trenutak ...