OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: danas pravimo grah salatu sa skušom i mozzarellom

Naš današnji odabir je lagani, niskokalorični obrok, gotov za samo 20 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 24. Okt. 2018  

  • 0

Sastojci:

400 g bijelog graha iz konzerve

1 glavica ljubičastog luka

200 g iz skuše u maslinovu ulju iz konzerve

2 mini rajčice

200 g otkoštenih crnih maslina

30 ml vinskog octa

125 g mozzarella sira

chili s morskom soli

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni papar

Priprema:

U čistu zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo vinski ocat, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i pjenjačom sve zajedno izmiješamo dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

U čistu zdjelu dodamo mini rajčice koje smo prerezali popola, ocijeđeni bijeli grah iz konzerve i ljubičasti luk koji narežemo na trakice.

Zatim sastojke začinimo s malo čilija s morskom soli, dodamo nekoliko crnih maslina prerezanih popola, preko sastojaka pokapamo jedan dio pripremljenog dressinga i nježno izmiješamo sastojke.

Salatu sada stavimo na tanjur za posluživanje, preko salate dodamo mozzarellu narezanu na kockice i preko svega stavimo filete skuše iz konzerve.

Za kraj, sastojke pokapamo s još malo dressinga, dodamo još malo maslinovog ulja i sve zajedno ukrasimo s malo svježeg peršina.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...