AH, ŠTO SE ŽUTI: Vrijeme je za kljukušu, a evo i recepta...

Svako ima svoj recept za kljukušu, a ovako se pravi u kući jedne čitateljke portala Domacica.com

  • Gastro

  • 31. Okt. 2018  31. Okt. 2018

  • 0

SASTOJCI:

1 kg krompira

1 luk

50 gr milerama

50 gr kajmaka

50 gr putera

brašno po potrebi

ulje

so

biber

PRIPREMA:

1. Krompir i luk narendati i posoliti te ostaviti da odstoji.

2. Ocijediti rukama i prebaciti u posudu.

3. Umiješajte mileram, kajmak i otopljeni puter.

4, Dobro promiješajte i dodajte brašna po potrebi.

5. Smjesu uspite u namašćenu tepsiju.

6. Pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...