EPILOG JUNSKE DRAME: Trebinjac koji je držao svoju djecu kao taoce se nagodio i dobio...

On je prijetio da će sebe i djecu raznijeti ručnom bombom, jer ga je napustila supruga i sa sobom odvela njihovo treće dijete, bebu od nepunih godinu dana, a za sve to vrijeme od nekoliko časova on se šetao ulicom, u pratnji policije

  • Hronika

  • 01. Nov. 2018  01. Nov. 2018

  • 1

Trebinjac Miroslav Milišić (31), koji je početkom juna ove godine izazvao talačku krizu držeći nekoliko časova kao taoce svoje dvoje maloljetne djece od 11 i devet godina, pod prijetnjom da će ih raznijeti ručnom bombom koju je sve vrijeme držao u rukama, nagodio se s okružnim tužiocem da prihvati kaznu zatvora od pet godina.

Nakon zaključenja sporazuma, koje je obavljeno u Okružnom tužilaštvu Trebinje, ovaj dokument je dostavljen Osnovnom sudu u Trebinju na razmatranje o tome da li su ispunjeni zakonski uslovi i da li je kazna primjerena djelu, a očekuje se da će biti potvrđeno danas.

Na ovaj će način, kako saznajemo u Tužilaštvu, umjesto dugotrajnog suđenja, u Osnovnom sudu u Trebinju biti samo sklopljena nagodba, koju je Milišić prihvatio na prijedlog okružnog tužioca, pa će biti izbjegnut sudski proces.

"Milišić je prihvatio nagodbu, što se u pravosuđu smatra obostranom korišću, odnosno, na obostrani interes, jer su izbjegnute dugotrajne i skupe procedure kod suđenja, a kazna zatvora se u tom slučaju smanjuje u odnosu na predviđenu, što je korist optuženog", objasnio je kratko nakon ove nagodbe Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Na taj se način, kako kaže, spor okončava zaključivanjem sudske nagodbe pred prvostepenim sudom, bez daljeg oduglovlačenja postupka.

Ono što je možda i najvažnije jeste izbjegavanje novih trauma koje bi sudski proces i izvođenje dokaza izazvali kod djece, koja su bila najoštećenija u ovom slučaju.

Milišić, koji je prijetio da će djecu raznijeti bombom zato što ga je prije toga napustila supruga i odvela treće dijete, od juna se nalazi u pritvorskoj jedinici trebinjskog zatvora Pudarica i taj period će mu biti uračunat u izdržavanje kazne.

Protiv Milišića je optužnica podignuta gotovo tri mjeseca nakon ovog ljetošnjeg događaja, tek krajem avgusta, nakon čega je i potvrđena. Po njoj je bio osumničen za dva krivična djela - nasilje u porodici i porodičnoj zajednici i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon pet sati, zahvaljujući operativnom radu trebinjske policije, razriješena je ova, prva talačka kriza zabilježena u Trebinju.

On je prijetio da će sebe i djecu raznijeti ručnom bombom, jer ga je napustila supruga i sa sobom odvela njihovo treće dijete, bebu od nepunih godinu dana, a za sve to vrijeme od nekoliko časova on se šetao ulicom, u pratnji policije.

Iako ga je konačno savladao otac njegove supruge, policija je stvorila uslove da mu se približi i da mu punac izbije bombu, koja se, srećom, nije ni aktivirala, a kasnije su je deaktivirali pripadnici Civilne zaštite.

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...