DELIKATES ZLATNE BOJE: Ovo je recept za malo drugačiji kadaif, probajte ga za vikend

Na početku, kadaif izmrvite rukama i uspite ga u tavu sa šećerom i otopljenim puterom

  • Gastro

  • 02. Nov. 2018  02. Nov. 2018

  • 0

SASTOJCI:

300 gr kadaifa

1 ½ šolja šećera + 6 kašika

100 gr putera

1l mlijeka

1 šolja sjeckanih oraha

3 kašike gustina

1 žumance

200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Kadaif izmrvite rukama i uspite ga u tavu sa šećerom i otopljenim puterom.

Dodajte orahe i kratko pržite dok ne dobijete zlatnu boju.

U toplo mlijeko nasuti brašno, šećer, gustin i žumance.

Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.

Umutite šlag i dodajte ga kremi.

U posudu naspite ½ smjese kadaifa, pospite kremom pa onda pospite ostatkom kadaifa.

Prijatno!:)

(SB/Domacica.com)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...