KENTUCKY CHICKEN NA DOMAĆI NAČIN: Danas pravimo piletinu na američki način

Naš današnji odabir za ručak spravlja se za 45 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 08. Nov. 2018  

  • 0

SASTOJCI

1 pile narezano na komade (batak, zabatak, file, krilca)

100 ml mlijeka

3 žlice brašna

2 jaja  

8 žlica krušnih mrvica

1 žlica slatke mljevene paprike

1/2 žličice mljevene čili papričice

ulje

sol i papar

PRIPREMA

U tanjur ulijemo mlijeko. U drugi tanjur stavimo brašno, dodamo mljevenu crvenu i čili papriku, posolimo, popaprimo i pomiješamo. U treći tanjur razbijemo jaja, dodamo ulje i umutimo sastojke. U četvrti tanjur stavimo krušne mrvice.

Svaki komad piletine uvaljamo redom u sve tanjure i pržimo 5-6 minuta u dubokoj masnoći.

Prženu piletinu zatim posložimo na lim za pečenje i stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 180°C, 20-ak minuta.

Dobar tek!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...