BOLJI OD PAŠTETE: Recept za izvrstan namaz od gljiva, dobar izbor u svakoj prilici

Prvo, luk sitno isjeckajte pa propržite na ulju dok ne omekša...

  • Gastro

  • 08. Nov. 2018  08. Nov. 2018

  • 0

SASTOJCI: 

500 gr šampinjona

400 ml milerama

1 luk

2 čehna bijelog luka

50 gr parmezana

50 gr putera

so

biber 

PRIPREMA:  

Luk sitno isjeckajte pa propržite na ulju dok ne omekša.

Dodajte očišćene šampinjone izrezane na listiće i sitno sjeckani bijeli luk pa pržite dok ne ispari voda.  

Ostavite da se ohladi pa sameljite u multipraktiku.

Dodajte potom puter sobne temperature i onda kratko sameljite.  

Pomiješajte sa mileramom i parmezanom, a zatim ostavite u frižideru pola sata. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...