MALI KUĆNI TRIKOVI: Ne možete uključiti smartfon? Ništa zato, uz ovih nekoliko savjeta riješite problem!

Pritisnuli ste tipku za uključivanje vašeg pametnog telefona ili tablet računala s operativnim sustavom Android i ništa se nije dogodilo? Donosimo šest savjeta koje možete iskušati kako bi ga vratili u život

  • HiTec

  • 29. Nov. 2018  

  • 0

Ako ste sigurni kako je baterija vašeg uređaja bila dovoljno puna kako bi ga mogla pokrenuti, provjerite je li možda problem u punjenju i jeste li gurnuli punjač u utičnicu i USB dio kabela u odgovarajući utor do kraja. 

Isprobajte drugi kabel i adapter kako biste provjerili jesu li oni koje ste koristili neispravni. Ili isprobajte kabel i adapter koje koristite s drugim uređajem. 

Pogledajte ima li u utoru za USB prašine i druge prljavštine koja bi mogla blokirati tijek električne energije. Ako ga treba očistiti, učinite to pomoću zraka pod tlakom.

Zaslon i tipke ne reagiraju? Moguće je kako se pametni telefon smrznuo dok je bio isključen. Da, i to se ponekad događa. 

Problem možete pokušati riješiti tako što ćete ga resetirati. Ako ima zamjenjivu bateriju izvadite je iz uređaja, pričekajte desetak sekundi i potom ju vratite nazad.

Ako je nezamjenjiva, pritisnite tipku za uključivanje i zadržite pritisak 10 do 30 sekundi. 

Što ako se uređaj uključi, ali ne može pokrenuti operativni sustav? Problem je možda u lošoj softverskoj nadogradnji ili memoriji s greškom. Pokušajte ga riješiti tako što ćete resetirati uređaj koristeći način rada Recovery. Upozoravamo kako ćete time obrisati sve što se na njemu nalazi.

Evo što trebate učiniti:

Pritisnite skupa tipke za uključivanje i za stišavanje zvuka te zadržite pritisak nekoliko sekundi, sve dok se na zaslonu ne pojavi logotip Androida. Moguće je kako će za vaš uređaj trebati pritisnuti neke druge tipke. 

• Kad se aktivira način rada Recovery koristite tipke za regulaciju jačine zvuka za navigaciju. 

• Pritisnite tipku za uključivanje.

• Odaberite Wipe Data/Factory Reset i pritisnite tipku za uključivanje.

• Odaberite Yes—Erase all Data i pritisnite tipku za uključivanje.

Pričekajte nekoliko minuta dok resetiranje ne završi.

Sigurni ste kako punjač i kabel rade kako treba? Resetiranje nije pomoglo? Iduća na redu je baterija. Je li riječ o starijem uređaju? Moguće je kako je baterija došla do kraja svog životnog vijeka. Ako je uređaj noviji, moguće je kako je pretrpjela oštećenje pri padu na tvrdu površinu ili u srazu s tekućinom ili visokom temperaturom. 

Nakon što uštekate smartfon u struju pričekajte oko minutu kako biste vidjeli hoće li se pojaviti sličica baterije na zaslonu. Pojavi li se, s baterijom je vjerojatno sve u redu.

Zasvijetli li LED lampica crveno (ili nekom drugom bojom), to je znak kako baterija nema dovoljno energije za uključivanje ili prikazivanje sadržaja na zaslonu. Ostavite uređaj da se puni pola sata, pa pokušajte ponovno. 

Što ako se ne pojavi sličica baterije ili svjetlo? Pa, u tom slučaju je vjerojatno došlo vrijeme da ju zamijenite novom. Ako se odlučite sami to učiniti, pripazite da time ne poništite jamstvo za vaš uređaj.

Moguće je kako je vaš zaslon prestao raditi, pa vam se zato čini kako uređaj ne radi. Držite tipku za uključivanje pritisnutom 30 sekundi i zatim pričekajte bar dvije minute kako bi se operativni sustav mogao podići. Potom nazovite sami sebe s drugog telefona. Zazvoni li vaš uređaj, gotovo sigurno nešto ne štima sa zaslonom. Ako ne zazvoni, nešto drugo je problem.

Možete pokušati vratiti smartfon iz mrtvih pomoću računala ako slijedite ove upute:

Spojite smartfon s računalom pomoću USB kabela.

• Ostavite uređaj da se puni 15 minuta.

• Odspojite kabel sa smartfona (ne i računala).

• Nakon deset sekundi ponovno spojite kabel sa smartfonom.

• Punite uređaj još 30 minuta. 

• Pritisnite tipku za uključivanje i držite ju pritisnutom pet sekundi.

• Kucnite Restart na zaslonu.

• Ako ne vidite Restart, pritisnite tipku za uključivanje i držite ju pritisnutom 30 sekundi.

(SB / Tportal)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...