DANAS ZA RUČAK KULINARSKI KLASIK: Napravite prave BEČKE ŠNICLE i oduševite ukućane

Poznato austrijsko jelo "Wiener schnitzel", jedno je od najjednostavnijih ali i najpoznatijih jela na svijetu, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 06. Dec. 2018  

  • 0

SASTOJCI

800 g ili 4 teleća odreska

800 g krompira za pečenje u pećnici

100 g brašna

2 jaja

150 g krušnih mrvica

50 g maslaca

1 limun

ulje

sol i papar

PRIPREMA

Teleće odreske stavimo između dvije prozirne kuhinjske folije i nježno istučemo batom za meso.

Pommes frites stavimo peći u pećnicu, po uputama na pakiranju.

Zatim odreske posolimo, popaprimo, te redom uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice.

Tako pripremljene odreske pržimo u tavi, na vrućoj mješavini maslaca i ulja, do zlatno žute boje.

Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće i poslužimo s pečenim pommes fritesom i kriškama limuna.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...