ZABORAVITE MARGARITU, OVO JE PUNO ZDRAVIJE I UKUSNIJE: Napravite POVRTNU PIZZU i oduševite ukućane

Savršeno prhko tijesto, pravi omjer sastojaka te bogatstvo okusa glavna su odlika ovog laganog i nadasve zdravog jela, koje će razveseliti sladokusce svih uzrasta

  • Gastro

  • 07. Dec. 2018  

  • 0

SASTOJCI

brašno, 500 g

suhi kvasac, 1 vrećica

maslac, 80 g

mlijeko, 2 dl

tikvice, 2

rajčica, 6

sir gouda, 200 g

vlasac, 4 žlice usitnjenog

bosiljak, 2 žlice

maslinovo ulje

sol i papar

PRIPREMA

Na dasku za tijesto prosijemo brašno dodamo ostale sastojke i sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto. Ostavimo na toplom mjestu da se diže od prilike 30-40 minuta.

Nakon toga tijesto izvadimo na dasku, ponovo ga premijesimo, podijelimo u porcije te svaku razvaljamo na širinu posude za pečenje i debljinu pola cm.

Tikvice i rajčice narežemo na ploške i poslažemo ih po tijestu poput crijepa na krovu, prateči oblik tijesta u krug. Začinimo solju, paprom, mažuranom i prekrijemo trakama sira.

Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 35 - 40 minuta.

Prije posluživanja posipamo svježim vlascem.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...