E, VALA, NE MOŽE JEFTINIJE: Ovako se pravi cicvara...

Veoma važno kod cicvare jeste da neprestano miješate; poželjno je da sastojci budu domaći i svježi

  • Gastro

  • 09. Dec. 2018  09. Dec. 2018

  • 0

SASTOJCI:

1,5 dl mlijeka 

2 kašike pšeničnog brašna (meko brašno) 

3 kašike ulja 

2-3 kašike skorupa (kajmak) 

200 gr domaćeg sira (izmrvljenog) 

2 kašike domaće pavlake  

PRIPREMA: 

U dublju tavu naspemo ulje i mlijeko. Stavimo da provri na srednjoj vatri. 

Nakon što mlijeko i ulje provre dodajte 2 kašike brašna. Miješajte sve dok smjesa ne postane glatka, odnosno bez grudvica. 

Kada se smjesa zgrudva dodajte skorup. A kada se skorup otopi dodajte izmrvljeni sir. Još kada se sir istopi dodajte domaću pavlaku. 

Miješajte sve dok se smjesa ne krene odvajati od tave. 

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com)  

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...